lördag, januari 02, 2010

Vakttornet

Det knackar på dörren. Inlindad i duntäcke med sömnig blick & knullrufs öppnar jag trots att jag ser i kikhålet att det är, för mig, en främmande människa.

- Oj, väckte jag dig nu?
- Nej. Jag ligger & tittar på James Bond, dricker starksprit & fingrar på mig själv.
- Jaha... harkel. Jag har en intressant artikel här: "Kommer världen att gå under" ur bibelns synvi...
- Tack. Jag är inte intresserad!

Dörren stängs. Ridå.

4 kommentarer:

Jess sa...

Jag har inte fått en enda påringning av Jehovas sen jag flyttade hit för snart åtta år sen. Jag vet inte om jag ska känna mig stött eller bara lättad... ;)

Flinckan sa...

Att säga att du är pingstvän funkar också effektivt. Det gjorde jag när det kom två små tanter (vem i helvete ger dem portkoderna?!?)
och ringde på dörren.
Fast det var roligare att säga som du.Men det hade jag inte kommit på vid den tiden. Pingstvän sitter på en post-it på insidan av min panna.

Flinckan sa...

Det där med portkoderna har jag funderat en hel del på när jag tänker efter. Hur får alla religiösa samfund, scouter och annat oknytt fatt på alla koder? Tv-pejlargubbarna står i direktkontakt med gud(till skillnad från jehovas) tror jag, men de andra?

Rebecca sa...

Flinckis > De står & väntar? Kan säkert stå en hel dag. Sen smiter de in när tillfälle ges? Lr de kanske lägger sten i en springa så att dörren inte går igen? Jag blir sömnlös i natt.