lördag, september 18, 2010

I valspurten

Hoppas att den som la in detta på AB's debattsida inte har något emot att jag lägger upp det i min blogg. Tyckte bara att det var så jäkla vettigt skrivet & precis beskriver hur jag känner!

DelBocaVista, 26 år, Idag 01:34 Ni som hela tiden tjatar om att de som röstar blått gör det för att "få lite extra i plånboken", har tanken aldrig slagit er att det finns människor som faktiskt har ett stort behov av just den lilla extra pengen? De rödgröna får det att framstå som att skattesänkningarna bara gynnar de rika, människor som egentligen inte behöver mer men som ändå får några extra tusenlappar att stoppa madrasserna med. Så är det inte, skattesänkningarna har gynnat ALLA som jobbar oavsett lön. För oss låginkomsttagare är varje extra slant man får behålla välkommen. Vi vill inte behålla mer av lönen för att kunna leva något lyxliv utan helt enkelt för att få vardagen med hyra, lån, barn osv. att gå ihop utan att behöva vända och vrida på varenda krona tio gånger om. Att jag röstar på Alliansen beror på att jag helt enkelt inte har råd att rösta på de rödgröna, då varje hundralapp i höjd skatt kan få negativa konsekvenser för mig och min familj. Av det jag tjänar går nästan en fjärdedel i skatt till välfärden och de som har det sämre ställt än mig. Och nu menar ni att detta inte duger, och försöker ge mig dåligt samvete för att jag inte ger mer. Det är lågt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Där har vi någon som alliansen har lyckats muta... Någonstans kommer personen ifråga märka var de där hundralapparna togs ifrån. I bästa fall är det någon annan som får bita i det sura äpplet.

Jess sa...

Fast det är ju så att om man sänker skatterna så blir det mindre pengar in till staten, vilket i sin tur ger mindre pengar till sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg etc. Vilket i slutändan troligen kommer att leda till att det inte kommer kosta 150 kr att gå till doktorn, eller 250-300 kr att gå till en specialist. Utan det kommer kosta tusentals kronor OM du inte har en dyr sjukvårdsförsäkring som i USA och då kommer nog de som nu skrattar över dom extra hundralapparna att gråta över att de inte har råd med vård eller annan omsorg. Är det ett sånt samhälle vi vill ha? Jag tror att ALLA tycker det är bra att vi har sån billig sjukvård som vi har idag. Men med Alliansens politik kommer vi inte ha det speciellt mycket längre. Alla kan vi bli sjuka en eller flera gånger i livet och då ska det inte vara storleken på plånboken som avgör om vi får den vård vi behöver eller inte. Tycker i alla fall jag. =)
Kram

Rebecca sa...

"Vi moderater anser att alla människor har rätt till god vård i tid. Finansieringen av vården ska vara solidarisk och ske genom skatter, men verksamheten ska präglas av mångfald och valfrihet. Patienterna ska ha ett stort inflytande över hur vården ska utformas. Patienten ska ha rätt att själv välja läkare eller annan fast vårdkontakt. För att vården ska vara tillgänglig för alla gör vi en nysatsning på vårdgarantin. Psykisk hälsa är precis lika viktig som fysisk hälsa. Utanförskapet är särskilt allvarligt för personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi har flera mål inom detta område. Främst vill vi att fler människor ska kunna hitta arbete eller i vart fall meningsfull sysselsättning i den utsträckning deras handikapp medger det. Självklart ska även detta område ha samma mål som den övriga vården. Genom att ställa patienten i centrum, erbjuda större valfrihet och mer lättillgänglig vård vill vi stärka psykiatrivården."


Källa: www.moderat.se

Rebecca sa...

"Vi moderater vill ha en skattefinansi-erad sjukvård med hög kvalitet som är lika för alla och styrs efter behov. Sjukvården måste bli mer rättvis, jämlik och tillgänglig. Alla invånare i Sverige ska ha samma rätt till bra vård oavsett betalningsförmåga, bostadsort, kön, ålder, etnicitet eller språkkunskaper."

"Hälso- och sjukvård ska ges på goda och lika villkor. Den ska vara gemensamt finansierad. Nationell vårdgaranti ska införas för alla medicinskt motiverade diagnoser. Den ska gälla vårdkedjans alla insatser och omfatta alla i hela landet. Valfrihet att välja vårdgivare. Bryt landstingsmonopolet och låt en mångfald av vårdgivare växa fram."

Källa: valstugan.moderat.se
Källa: www.9manader.nu

Jag tycker inte att det låter så som du beskriver. =)

Kram

Jess sa...

Fina ord som i sig inte betyder något. Det är inte vad man säger att man ska göra som räknas, utan vad man faktiskt gör. =) Och klimatet har blivit bra mycket kallare därute sen dom blå tog över och det här med att arbeta efter förmåga gör att det idag finns dödssjuka människor som utförsäkrats och tvingas arbeta för att försörja sig, tack vare alliansens politik. Så vi kan ju vara överens om att vi är oense. =)Hehe...
Kramar