torsdag, mars 24, 2011

Bloggfajt

Det tråkiga med bloggfajter är att folk bakom sina skärmar säger så oerhört elaka saker. Saker som de aldrig skulle yppa om de stod ansikte mot ansikte med någon. Det positiva med bloggfajter är att de gynnar kreativiteten hos människor. Jeij!

Min kära vän Louise fick sig en bloggsmocka idag som fick mig att vilja skriva om övervikt. En person som "var inblandad" i bloggsmockan menar nämligen att man kan vara fet och sund och att det inte alls är ett faktum att fetma är ohälsosamt.

Jag hävdar bestämt, baserat på fakta, att den människan har fel.


"Fetma är ett medicinskt tillstånd av ett överflöd av kroppsfett som har ackumulerats till den grad att det har negativ inverkan på hälsan, ledande till en förkortad livslängd och/eller ökade hälsoproblem" *Wikipedia


"Fetma är en ganska
vanlig sjukdom som uppstår när man äter mer än vad man förbränner. Orsaken kan till exempel vara livsstil, miljö och ärftlighet. Fetma belastar och överanstränger kroppen vilket kan göra att risken för andra sjukdomar, till exempel högt blodtryck, diabetes typ-2 och förslitningsskador i lederna, ökar." *www.1177.se


Fetma är en sjukdom som innebär att man har för mycket kroppsfett och detta kan skada hälsan. Det är mer än ett kosmetiskt problem, det är en allvarlig hälsorisk. Fetma är kopplad till en rad kroniska och tärande sjukdomar (kallade komorbiditeter) såsom typ 2-diabetes, hjärtsjukdom, högt blodtryck, vissa typer av cancer, sömnapné samt rygg- och ledvärk.
*carlanderska.se


Du kan LEVA sunt i en fet kropp men den kroppen kommer knappast att fortsätta att vara fet. Om vi äter rätt näring i rätt mängd, rör på oss och sover som vi ska kommer kroppen att hitta den vikt som får just din kropp att fungera optimalt. (såvida inte problemet är av endokrin eller annan sjukdomsart, då blir det givetvis svårare)



Det ÄR inte normalt att vara fet. Det ÄR en sjukdom och det ÄR en sjukdom som leder till andra sjukdomar.

2 kommentarer:

Louise sa...

Jag älskar dig <3

Rebecca sa...

Jag älskar dig med <3